Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Ellada kai anime (Oi prwtes epafes)

Τα anime ήρθαν στη χωρα μας κατά τα 80ties με αρχικό το Juohmaru 1983 (περισσοτερες πληροφορίες στο link http://pacific.jour.auth.gr/emmeis/?p=2064) . Ακουλούθησαν Μετά θρύλοι όπως Dragon ball-ANT1,Sailor Moon-Star,Rurouni kensi αλλιώς Samurai X-Macedonia,One Piece σαν Ntreik και το κυνήγι του θησαυρού-Alter. Αλλα αυτή ήταν μονο η αρχή. Πολλές φορες αναρωτιόμουν αν ο παλιός ιδιοκτητης του 06 ήταν Ιάπωνας γιατί σχεδόν όλες οι παιδικές σειρές ήταν ιαπωνικά anime! Ποιος θα ξεχάσει τον καπαμάρου και της μακαρονάδες του, τον saber rider με τον άπαιχτο τίτλο arxhs(http://www.youtube.com/watch?v=LKxWl4PcBY4) kala αυτά το μαστίγιο στο backround δε θα ξεκολλήσει ποτε απτό μυαλό μου..., τον βολτρον,τον τρίτον το γιο της θάλασσας και αλλα τόσα αξιομνημόνευτα ανιμε που μας χάρισαν απίστευτες στιγμές.Βεβαια τα γνωστά anime αντιμετώπισαν προβλήματα όπως για παράδειγμα το one piece που κόπηκε από το ΕΣΡ λόγο υπερβολικής βίας...ΜΑΛΑΚΙΕΣ!!! Δηλαδή όλες οι άλλες ηληθιότητες που έδειχνε το star με ξύλο δεν είχαν υπερβολική via??? Τέλος παντων ας μην πάω εκεί houf houf Okay στο θέμα μας πάλι αυτές οι πρώτες επαφές ήταν αρκετές για να γεμίσει οι ελληνική tv με anime .Μερικά αξια αναφοράς είναι: πόκεμον,yu-γι-oh,cardcaptor sakura.Για περισσότερα anime που έχουν προβληθει στην ελλάδα το καλύτερο link είναι: http://www.youtube.com/watch?v=VDqufKEDtuc .Ο χρηστης είναι στην κυριολεξία θεός αφού έχει 10 video με συνολικά 92 openings από όλα μα ΟΛΑ τα anime που έχουν προβληθεί ποτε... Η πρόοδος δε σταματάει εδώ το Πανεπιστήμιο Πάτρας κάνει προβολές ταινιών anime ενώ οι έλληνες otaku αυξάνονται σταδιακά,και πλέον εκτος απτά fnac(που κλείσανε) τα public έχουν μια καλή συλλογή από μάγκα volumes από one piece μέχρι kuroshitsuji (στo κεντρικό κατάστημα στo σύνταγμα αλλιώς παραγγελια...) αλλα και το dojo στo μαρούσι με εξαιρετική ποικιλία σε μάγκα αλλα και otaku products όπως poster και stickers  με λίγο τσιμπημένες τιμές...Επιπρόσθετα τα cosplay party είναι πλέον θεσμός και με μαγαζιά στον Πειραιά αλλα ΚΑΙ online site πώλησης κοστουμιών!!!

2 σχόλια:

  1. Black Lagoon manga the mystery of Rock’s parents
    Για το Black Lagoon.Κάτι περίεργο μου κέντρισε το ενδιαφέρον:
    Στο επεισόδιο 19 ο Rock ήταν στην πατρίδα του,ήλθε στο Τόκυο για κάτι δουλειές που τον προσέλαβε η Balalaika του.Επ'αφορμή αυτoύ πήγε στην οικία των γονέων του,το ήθελε να τους δεί και να τους εξηγήση την απόφαση του να μείνη στην Roanapur.
    Μα περιέργως δεν τους βρήκε.
    Τι σήμαινε αυτό;Ήταν απλή η απουσία τους,ή ο δημιουργός ο Rei
    Hiroe μας υπαινίσσεται κάτι φοβερό;....Μήπως,λέω,η οικογένεια του
    Rock απαίτησε εξηγήσεις και γερές αποζημιώσεις απ'τον πρώην αφεντικό,τον
    Kageyama,για τον "θάνατο"του υιού της;Αν ναί τι μπορεί ν'ακολούθησε;....Μήπως η εντολή εξόντωσης όλων των Okajima για να επιτύχη η Τέλεια Συγκάλυψη των βρώμικων αλισβερισιών της εταιρίας;Έγινε;..
    Ο Rock απορροφήθηκε τόσο πολύ με τις μεν και δε περιπέτειες του που του διέφυγε επιμείνη για συνάντηση μαζί τους!Αυτές οι συμπτώσεις,... ο υπαινιγμός του εγκλήματος και μυστηρίου...,ο Rock που νομίζει ότι ξέρει τι κάνουν οι γονείς του,η αργοπορία των εξηγήσεων σε βάζουν να λές "βρέ,μήπως ο Kageyama...το τράβηξε τόσο μακριά;"!
    Επίσης πολύ ωραία θα ήταν να μας είχαν φέρει να δούμε :Το
    Saint Seιya,τόσο την αρχική σειρά όσο και την νέα ταινία,που έχει κάνει έξω καταπληκτική επιτυχία.
    -Το αρχικό Bubblegum Crisis.
    -Το Dougram.Η μουσική του έχει αυτό το κάτι που με συγκίνησε.
    'Αραγε υπάρχει κανένα ανιμε με τους Ιρανούς Φρουρούς της Επανάστασης;Έμαθα ότι γυρίστηκε απ'τον Ιρανό παραγωγό Darioush Dalvand η ταινία ανιμε "Rostam and Sohrab",μια ηρωϊκή περιπέτεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "το one piece που κόπηκε από το ΕΣΡ λόγο υπερβολικής βίας..":Μάλιστα,τέτοιο το ενδιαφέρον του ΕΣΡ για την ψυχική Υγιεία των Παιδιών.Δοξάστε το ΕΣΡ,νά έτσι "έσωσε" τον Γιακουμάκη απ'τους νταήδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή