Κυριακή, 22 Απριλίου 2012

Sex battles round 2: Boys

Ήρθε επιτέλους η στιγμή να συνεχήσουμε τα sex battles. Σε προηγούμενο αρθρο προσπάθησα να υπερασπιστώ τα γυναικίας φύσεως manga απο διάφορες προκαταλήψεις και κατηγορίες. Αυτή τη φορά όμως τα πράγματα αλλάζουν καθώς το άρθρο αυτο έρχεται με σκοπο να λύσει ορισμενα λάθη και παρεξηγήσεις που γίνονται στα shonnen anime/manga. Έχουμε και λέμε λοιπον:
1)Η βία και οι μάχες δεν είναι ποτε υπερβολικές.Δεν λέω καλή και η χαλαρή ατμόσφαιρα και το easy going σενάριο αλλά όπως και να το κάνουμε τίποτα δεν συγκρίνεται με μια καλή δόση γροθοκοπήματος -και όχι μόνο-απο τους αγαπημενους μας χαρακτήρες.
2)Τα harem manga/anime δέν προσβάλουν τη γυναικεία νοημοσύνη -ναι το εχω ακούσει αυτο-, το μόνο που κάνουν είναι να μας δίνουν χαρα με τα βάσανα που τραβάει ο τυπάς που έχει το harem στο Negima π.χ στο τελευταίο volume καμία εικοσαριά 16 χρονες μαθήτριες στρόνουν στην κυριολεξία στο κυνήγι τον ήρωα μόνο και μόνο για να μάθουν ποία κοπέλα αγαπάει.
3)Oι ecchi στιγμές σε ενα shonnen manga/anime είναι το ίδιο με τον αγαπημένο ήρωα ενός shoujo manga/anime πού έχει μια yaoi στιγμή με ένα συμπρωταγωνιστή του.Επίσης ας είμαστε ρεαλιστές οπως σχεδόν σε καθε shonnen manga/anime υπάρχουν ecchi στιγμές, το ίδιο συμβαίνει και στα περισσότερα shoujo manga/anime, όπου υπάρχει σίγουρα ενας χαρακτήρας που ή γυναικοφέρνει, ή το μαστιγώνει το δελφίνι,ή που ντύνεται και σαν γυναίκα με τρανά παραδείγματα του τελευταίου το Usotsuki Lily αλλα και το Ouran highschool host club.
4)Τέλος μήν ακούσω ξανά οτι τα περισσότερα shonnen manga/anime δεν έχουν συναίσθημα.Είναι ένα τραγικό λάθος, καθώς η πλειοψηφία παρουσιάζει εκπληκτηκα αισθηματα γεναιότητας, φιλίας και εμπιστοσύνης

1 σχόλιο: